Internorm pomaga schronisku w Korabiewicach

Internorm, austriacki producent stolarki okiennej i drzwiowej, pod koniec stycznia przekazał pomoc rzeczową schronisku w podwarszawskich Korabiewicach.

Korabiewickie schronisko jest jednym z największych w Polsce. Jego miesięczny koszt utrzymania szacuje się na około 90 000 zł. Pomimo tego, schronisko nie otrzymuje żadnego wsparcia od instytucji państwowych. Utrzymuje się tylko i wyłącznie z darowizn osób prywatnych oraz firm takich, jak Internorm.

Internorm przekazał schronisku m. in. niemal 100 kg karmy oraz dwa duże naświetlacze LED-owe. O geście pomocy zdecydowała troska o zwierzęta, empatia i dobroć serca pracowników firmy. Dlaczego firma produkująca ekskluzywne okna i drzwi pomaga schronisku? Zwierzęta tylko pozornie nie mają nic wspólnego z Internorm.Wizerunek czarnego kota od wielu lat obecny jest w reklamach marki. Zabawne spoty z czarnym kotem, który uwielbia komfort ciepłych okien można było zobaczyć w telewizji*.

Zwierzaki zamieszkujące w schronisku w Korabiewicach otrzymały coś znacznie więcej niż tylko karmę i pomagające im się wygrzać naświetlacze. Podczas kilkugodzinnej obecności na terenie placówki, wypełnionej wspólną zabawą, głaskaniem i spacerami, czworonogi odebrały mnóstwo ciepła i pozytywnej energii od swoich gości. – Spragnione kontaktu z człowiekiem, emanowały radością podczas wspólnych harców. Po tak mile spędzonym czasie ze smutkiem pożegnaliśmy naszych hojnych darczyńców – mówi Irena Kowalczyk, Pełnomocnik Fundacji ds. zarządzania schroniskiem w Korabiewicach.

Wszystkich zainteresowanych pomocą schronisku zapraszamy na jego stronę internetową: schronisko.info.pl

*Miłośnicy kotów mogą zobaczyć spoty również w Internecie, na oficjalnym kanale YouTube.

Podziel się artykułem ze znajomymi
  • lub poleć artykuł znajomemu